Jag har aktivt arbetat med schäferhundar sedan 1973, både inom svenskbrukset (har kört upp 6 olika hundar till elit i spår ,rapport, skydds), IPO, Bhp,  Flygvapnet och framförallt utställning. Uppfödningen startade jag med 1987 under kennelnamnet Emindos.

Mitt mål har alltid varit kvalité framför kvantitet. Med duktiga och seriösa hundförares hjälp har det också genom åren varit många fina resultat, med bl.a. brukschampions, utställingschampions och klassvinnare på SSM. Mitt intresse för det exteriöra har alltid varit stort.

Det optimala måste vara en sund arbetsglad hund i ett snyggt fodral. Jag är så naiv att jag tror inte att någon vill ha en snygg idiot eller en mentalt stark hund som är sjuk osv.

Vårat ansvar som uppfödare måste vara att försöka att utveckla vår ras som är världens bästa brukshund och kan vara en fröjd för ögat. Då menar jag att varken gula eller grå skall ha företräde vi måste enas och framförallt acceptera och respektera varandra som hundförare "schäferälskare" de måste var okunnskap om man kastar paj på varandra med ord som karpryggar och fulhundar. Nej ytterligheter varesig av gula eller grå har vi ingen nytta av låt oss stå på var sin sida om mitten.  

 

 Home  Kennel  Film  Hanar  Tikar  Valpar  Nyheter  Nostalgi  Galleri  Kontakt  Länkar  Anton  Mops